Poszttraumás Stressz Szindróma a politikában

leírtam egy szindrómát, amit én kreáltam a Posttraumás Stressz szindrómára alapul, a tömegpszichózis alkategóriája, a kutatások 2006 óta folynak, de most is, 2009-ben is terjed a kór, amiben többen szenvednek, mint valaha ebben az országban, a diagnózis leírását itt publikálom, természetesen, bárki hozzá tehet bármit, kiegészítheti vagy vitatkozhat ezzel, evvel is segítve a kutatásomat.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

HTML

Új betegség Magyarországon - a múlt mindenkinek visszaüt !!!!???

2009.07.22. 20:57 | lobotómia | 24 komment

kényszermozgásos intolerancia

 

Diagnozis:

Egyéb megnevezés: Kényszerbetegség, kényszeres zavar, obsessiv-compulziv zavar, neurosis anankastika

Megjelenése: főként különböző tüntetéseken és internetes politikai fórumokon egyénileg vagy csoportban

Leggyakoribb tünetek: homofóbia, kényszeres többes szám használata a vitapartnerrel szemben, téves eszmék, magatartás zavarok, szélsőséges esetben különböző személyiség zavar

 

leggyakoribb tünetei részletezve (nem gyakoriság előfordulás sorrendjében):

 

-       homofóbia (indikáció: kiskorúak morális fejlődésért való aggódás vagy esetleg gyakran előforduló vizionáció a magyarság kihalásért, vagy annak más jellemzői esetén, egyéb módozatokban kifejeződő irracionális viselkedés lsd: téves eszmék + magatartás zavarok, fóbikus félelem olyasmitől, ami eltér az általa többnyire extrém mértékben tökéletesnek, „normálisnak” tartott viselkedés mintáktól; sokszor teljesen irracionális mértékben. Brit és japán tudósok feltárták szélsőséges esetekben: a fóbiát okozó tényezők esetében gyakori a támadott viselkedésforma látens megélése, pl: latencia homosexualitas

 

-       Bűnbak keresés: Patogenezis: genetikai tényezők, 80 %-ban a népesség egészét vizsgálva, valamint monozigóta ikreknél a vizsgálatok a személyiségzavar folytatólagos családi előfordulását igazolták.

Ennek a tünetnek, speciális előfordulását a kifejezetten kényszermozgásos intoleranciában szenvedő betegeknél szignifikáns, 99,9999 %-os előfordulást állapítottak meg.

Fejlődéstörténeti tényezők: egyes analitikus modellek azt mondják, hogy kora gyerekkorban megtanult védekezési mechanizmus, bűnbakkeresés megalkotásának kényszere - saját, általa nem tudatosan észlelt esetleges önhibáinak, vagy saját/vélt múltját terhelő hibáinak magára vétele tudattalanul,( több esetben fény derült családi traumákra = PTSD) – és ennek kivetítése a betegség korai stádiumában egyes, a betegség előre haladtával, (amennyiben kezeletlenül hagyjuk)  már több, akár egy egész népcsoport ellen irányulhat. (Ezen tünetek produkálóinak arányszáma gyakorlatilag megegyezik a patogenezis által feltárt eredményekkel.

 

-           téves eszmék:

tipizált eset: drogfogyasztókra kivetített gyűlölet, mely összefügghet, az analitikus és a viselkedés tudományi elmélettel, amely szerint túlzott aggódás a kihalástól, mely gyakran összefügg az alany haláltól való félelmével, ennek szélsőséges esete a fiatalság megmérgezésének víziója, pszichotikus állapotban sokszor keveredhet posztraumás félelmeivel, és hajlamos hallgatni a hozzá hasonló kényszermozgásos intoleranciában szenvedő társaik általuk komolyan vett összeesküvés-elméletére, de mint azt korábban ismertettük, ők ennek az eszmének áldozatai.

 Egyszerűbb néven a pszichológia tömegpszichózisként diagnosztizálja, de most az egyes személyekre (individuumok) gyakorolt hatására fókuszálunk. Közösségszellemük az átlagosnál fejlettebb, ami egyes elemzések szerint természetes az ilyen kórban szenvedőknél, hiszen a népességhez viszonyított számarányuk 0,00001 ezrelék, és bár fantáziáikban megélik a teljes szeparálódást a külvilágtól, eszközeikben ellentmondásos viselkedésformák működnek, sokszor használatba véve az általuk gonoszként aposztrofált, a globalizációt megtestesítő szörnyeteget, az internetet akár, csak most egyet kiragadva a sok közül.

 

-  irracionális félelem olyasmitől, ami szintén szocializációjuk folyamán generációs poszttraumás effektusuk, mint pl. félelem koncepciós perektől, amit sokszor régebbi történések és a jelenük összemosásával jár, gyakran a bűnbaknak választott kedvükre nem való népesség, általában, fajra, nemre és vallásra különösen kiterjedő összeesküvés-elméletükkel magyarázható. Ennél a betegségnél jellemző, a kivetítés, bűnbakkeresés, és spekuláció (Vizionatio Morbus Chartcot).

Terápia:

Terápiás célkitűzés: Teljes gyógyulás vagy jelentős redukció elérése, a beteg kényszereivel eltöltött idejének csökkentése, munkaképesség visszaállítása, a jellemző kognitív zavar átstrukturálása, a fóbiák önrontó körének megszakítása, az önértékelés javítása, az egyéni probléma megoldási és megküzdési módjainak kialakítása, fejlesztése, erősítése, életvezetés harmonikusabbá tétele, konfrontatív-tükör módszer bevált, 100 konkrét esetet vizsgálva, 79 sikeres gyógyulást mutat, hasznos tagja társadalmunknak, 15-en sikeres üzletemberek Izraelben a családjuk segítségével, 18-an még rehabilitáción vannak Mauthausenben, tudomásunk szerint a maradék 3-nak semmilyen terápia nem használt, ők most Magyarországot képviselik Európában, az Európa Parlamentben.

Kutatásunk még kezdeti stádiumban van, reméljük a ciklus végére az elemzések, indikációk és kontraindikációk megerősítik diagnózisunkat, és a most vizsgált minta (100%) vizsgálata során rábukkanhatunk olyan, még feltáratlan tünetegyüttesre, ami a feltevéseinket igazolja, amely az általunk ismert még kezelésre szoruló embereknek is esélyt adhat a gyógyulásra. Természetesen a jó eredmények további kutatásra sarkallnak, amit az állami intézményrendszerek is együttesen támogatnak, egy teljes reprezentatív vizsgálatra, a népesség teljes körében, amire jövő tavasszal kerülhet sor.

Addig is kutatjuk a témát, aki felismeri környezetében vagy önmagán a tüneteket, tavasszal feltétlen jelentkezzen a szűrőállomáson, a szűrőállomás helyét mindenki megkapja a szűrést megelőző 60 napon belül. Mindenkit elvárunk, komoly részvétel esetén, sokkal pontosabb diagnózist tudunk majd leírni.

 

Én+kutatócsapatom

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://visszautptsdapolitikaban-proeskontra.blog.hu/api/trackback/id/tr891261739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztorlegény 2009.07.22. 21:17:00

Mi a szar az PTSD a politikában? Mi köze a PTSD-nek a politikához?
Ahogy elnézem ez egy újabb nemzetgyalázó blog.
Hazaárulók vagytok!

Pásztorlegény 2009.07.22. 21:19:48

Kérdeztem valamit, ne terelj!

lobotómia 2009.07.22. 21:27:37

@Pásztorlegény: gondolod, hogy nemzetet gyalázok? Magyarul, magyar helyen? Tudod a PTSD a politikában csak egy új megközelítése annak, hogyan lehetne értelmezni egyes történéseket, úgy hogy baszok arra mi a hivatalos vélemény, pro. vagy kontra. Hipotézisem van, mint ez (talán) kiderült, várom a lehetséges cáfolatokat. És egyéb véleményeket. Nemzetgyalázó, mielőtt leírod, vagy kimondod, mondd ki 3x magadban, vagy hangosan. NEMZETGYALÁZÓ. Bizarr dolog.

ű 2009.07.22. 21:29:11

Amelyik postban nem szerepel a következő szavak egyike sem, az hazaárulónak minősíttetik:
- büdös
- mocskos
- tőke
- multi-/internacionális
- zsidó
- cigány

Pásztorlegény 2009.07.22. 21:34:54

Ilyen betegségség ne létezik, az egészséges hazaszeretet szeretet az nem betegség. Ilyet csak olyan kozmopolita pszichológusok gondolhatnak akiknek nincs hazájuk.

lobotómia 2009.07.22. 21:39:15

: ki által? te büdös, mocskos, tőke, multi, inter, zsidó, cigány. Mind szerepel, gondolod ez értelmes kommunikáció? A FASZ ne szerepeljen? a mocskos, büdös mellett a te nevednél?
Bocs felkúrtam az agyam. Ez nem ilyen blog. Basszus ki is moderálhatlak

lobotómia 2009.07.22. 21:44:39

pásztorlegény, tudod rólad mindig az jut eszembe, amikor mész a lúddal a kocsiban, döbrögi a visszapillantón, és a családon elmélkedtek hátul két stoppos, egy fiú és egy lány, akinél még 2009.07.22-én is gyanús, hogy egy heteró pár. Te meg a lúddal... meg a döbrögivel. Sajnálom, gondold végig.
Ez persze másik betegség
Tudok erről is pár dolgot, ha gondolod leírom ide...

Pásztorlegény 2009.07.22. 21:59:30

Jellemző, hogy gúnyt űzöl egy olyan szép Magyar meséből is mint a lúdasmatyi!!!

Pásztorlegény 2009.07.22. 22:02:29

Tudod az én családomban hagyomány van a hazaszeretnek generációk óta!!

lobotómia 2009.07.22. 22:03:59

retard, ennyi a véleményem (te is? )ez szar,írjál már mást

lobotómia 2009.07.22. 22:08:19

tudod nincs kedvem ehhez, vagy van komoly véleményed, vagy tényleg egy kibaszott pásztorlegény vagy, akit most tanítottak meg netezni. Bár ugye ellentmond ennek, hogy rögtön megtaláltál. Szóval, mesélj, Légyszi

elizabeth 2009.07.22. 22:30:22

Lobotómia: Én arra lennék kiváncsi, hogy mégis hol készült ez a kutatás és milyen módszerekkel mert nekem elég gyanús.
A kényszermozgásos intolerancia nevű betegségről eddig még nem hallottam sehol...

lobotómia 2009.07.22. 22:32:41

miért írtál ide? Tényleg érdekel?

Mindfield 2009.07.23. 18:00:13

@Pásztorlegény: Ilyet, hogy "kozmopolita pszichológusok" csak olyan idióták írnak, akikre a fenti leírás vonatkozik. A hazaszeretet NEM egyenlő azzal, hogy mindenki mást utálunk, és saját szorongásainkat ebben éljük ki!

lobotómia 2009.07.24. 12:51:25

@elizabeth: mint írtam ez egy új betegség, az országban terjed. Áldozatai közéleti személyiségektől kezdve átlagos egyetemistákis, gimnazistákig. A kutatás ötlete egy korábbi írás volt, ahol a tünetegyüttesekből összeállítottam egy listát és próbáltam kialakítani egy diagnózist. Ezen a blogon várok újabb tüneteket, a diagnózis cáfolását, vagy kiegészítését. Érdemben írt válaszokat szívesen fogadok, nem egyet értőeket is.

lobotómia 2009.07.24. 13:15:08

@Mindfield: Ezzel egyetértek, és a kozmopolita jelző, tudjuk, mára elveszítette igaz értelmét, és a zsidó szinonímája.

lobotómia 2009.07.24. 13:27:56

Spontán módón, illetve többször szervezetten találkoznak egymással, ahol próbálnak egymásnak támogatást nyújtani, bár a legtöbb ilyen csoporttól eltérően sajátos tetteket visznek véghez, nem ritkán mások, egészséges emberek, ártalmatlan tárgyak borogatása, felgyújtása rovására. Sajátos szlenget is használnak, mivel az új betegség a lappangó stádium után, egy vagy több általuk hitelesnek gondolt emberek, többnyire közélet személyek vagy politikusok is beletartoznak - mára szinte természetes részévé váltak életünknek. Lehet mondani, hogy amióta legitimációt szereztek ezeket a tüneteket kihatnak sok ember életére, köztük más PTSD-ben szenvedőkre is, akiknél a tünetek teljesen mások. Ezt verbálisan is meg lehet állapítani, az előző csoport sajátos szlengjéből.

lobotómia 2009.07.24. 13:40:41

Szlengjeik, a teljesség igénye nélkül: Kozmopolita = zsidó, liberális = zsidó értelmiség, bolsi = rendszerint gazdag, mai magyar politikus a balodalon, kommunista = egyfajta sértés, mindenkire, ki nem ért együtt velük, ugyan ez = zsidóbérenc.
@lobotómia: Jellemző módon a szavak a tünetekkel vannak összefüggésben. Aki találkozott hasonlóval, kérem segítsen összeszedni ezeket. (én szlengnek nevezem, mivel jellegzetes szóhasználat a PTSD ezen formájában szenvedők szubkultúrájában.)

lobotómia 2009.07.24. 13:44:10

@elizabeth: egyébként fent a jobb felső sarokban leírom, hogy mi ez, olvsd el, és szórakozz. Lsd. PTSD Politikában
Én is jól szórakoztam, amikor a kutatást kieszeltem. :)

lobotómia 2009.07.24. 14:13:56

@lobotómia: a nevén gondolkodtam kicsit. Kényszermozgásos hypotolerancia, de még nincs igazi neve, lehet más is. Lénye a két fő tünet: kényszeres viselkedés minták, jellegzetes szóhasználat, sérült lelkivilág, amit én valamilyen traumára vezettem vissza, hiszen akár 40-56 évig lappanghatott egyesekben, így generációk tőttek fel ezzel, úgy hogy nem tudták mi is a pontos mozgató rugója jelen viselkedésüknek. Gondolod, lehet valami más betegség? Egyénekre kivetítve látok komolyabb személyiség zavarokat, amik hatással vannak társaikra. Pl: paranoid (fanatikus) szem.zavar, antiszociális szem.zavar,organikus szem.zavar, nárcisztikus szem.zavar. Ezekről bővebben, ha érdekel.
süti beállítások módosítása